scroll naar beneden

George & Eran

George & Eran Producties is een theatergezelschap waarvan George Elias Tobal en Eran Ben- Michaël gezamenlijk het hart vormen en waar altijd nieuwe zelfgeschreven stukken gemaakt worden. Stukken die onontkoombare persoonlijk en maatschappelijke verhalen vertellen vanuit een wereldwijze blik die een universele zeggingskracht hebben.

De makers achter o.a. de George & Eran lossen Wereldvrede op!-trilogie maken voorstellingen die midden in de maatschappij staan en over een wereldwijs, divers en veranderend Nederland gaan. In 2022 komen ROSE stories en George & Eran Producties samen met De brieven van Mia, gebaseerd op het gelijknamige boek van Astrid Sy.

https://georgeeneranproducties.nl/

foto: Curly & Straight

Facebook icon Instagram icon

ROSE stories

ROSE stories maakt theater met onderscheidende makers, die verhalen vertellen die juist zíj het beste kunnen vertellen. Samen vullen we de theaters met de meest uiteenlopende voorstellingen. Met een ding gemeen: ze representeren Nederland zoals wij haar kennen.

Van de theaterhit Melk & Dadels tot de intieme poppenvoorstelling Granm’ma en de wervelende soloshow Wrak: ROSE stories vult het theater met verhalen die ons een spiegel voorhouden of ons juist even door de ogen van een ander laten kijken.

Deze verhalen worden verteld door een mix van gerenommeerde makers en jonge aanstormende theatermakers met wie we samen de wereld veroveren: van dat eerste creatieve vonkje tot de eerste uitverkochte voorstelling.

https://rosestories.nl/

Facebook icon Instagram icon
terug naar boven

Astrid Sy

Als historicus is Astrid constant op zoek naar persoonlijke verhalen. Hoe is het voor een mens om een oorlog mee te maken?

Astrid is historicus en  doet projecten bij Yad Vashem, de Anne Frank stichting, University of South Carolina en Bosch Film. Op allerlei manieren houdt ze zich bezig met geschiedenis en het vertellen van verhalen. Daarnaast is ze presentator van het tv-programma Andere Tijden.

Tijdens haar studie liep Astrid stage in het holocaustmuseum in Israël. Hier verdiepte ze zich in de ervaring van Joodse mensen tijdens de oorlog. Ze luisterde naar de persoonlijke verhalen van oude mensen en bestudeerde talloze films en dagboeken. Allemaal om maar te begrijpen wat de oorlog met mensen doet.

Wat Astrid het liefste doet is het overbrengen van geschiedenisverhalen op een jong publiek. In haar debuut De brieven van Mia vervult Astrid haar grootste wens: ervoor zorgen dat alle verhalen die ze verzamelde gehoord worden. Met een enorm talent voor verhalen vertellen, maakt zij het meemaken van een oorlog begrijpelijk voor de jonge lezer.

Toen er veel vluchtelingen uit Syrië naar Nederland kwamen, wilde Astrid graag iets bijdragen. Ze besloot op het centraal station in Amsterdam mee te helpen en ze ging op bezoek in een azc. Hier ontmoette ze een meisje dat haar haar kamer liet zien. Een Syrisch meisje dat de oorlog nog maar net ontvlucht was, zoals het personage van Laila in haar boek.

https://www.astridsy.nl/

Foto: Lisa Zilver

Instagram icon