Over de voorstelling

De brieven van Mia
scroll naar beneden
" 4****sterren: Veel meer dan een avonturenverhaal"
- NRC

De brieven van Mia

De familievoorstelling De brieven van Mia ging op 3 mei 2022 in première in Koninklijk Theater Carré (i.s.m. Theater Na de Dam) en gaat daarna op tournee door heel Nederland.

Wanneer het Syrische meisje Laila voor een vrijwilligersproject van school moet opruimen op de zolder bij de oude Joodse meneer Isa Cohen, stuit zij op een stapel oude brieven. De brieven blijken afkomstig van Mia, de in de Tweede Wereldoorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Vastberaden besluit Leila om het mysterie rondom de brievenschrijfster te ontrafelen. Samen met meneer Cohen komt ze terecht in een spannende speurtocht door het verleden naar het lot van Mia. Wie was die Mia en wat is er met haar gebeurd? En zou het kunnen zijn dat ze de oorlog heeft overleefd?

De brieven van Mia is een spannende, poëtische en muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mensen uit twee verschillende werelden. Het is een verhaal waarin heden en verleden elkaar ontmoeten. Een verhaal over hoop en troost, over liefde en haat, over een nieuw begin na een pijnlijk geschiedenis.

  • 4 sterren de Volkskrant –“Steeds ligt de ontroering om de hoek”
  • 4 sterren NRC – “Veel meer dan een avonturenverhaal”  *“In regie van Eran Ben-Michaël wordt dit verhaal helder vertelt in een mooie enscenering” *
  • De Telegraaf – “Een krachtig oorlogsverhaal dat een belangrijke brug slaat tussen toen en nu”
  • Kidsweek -“De brieven van Mia laat zien hoe belangrijk het is om deze verhalen over de oorlog te blijven vertellen. Zeker nu.”

Educatie en boek

Bij De brieven van Mia wordt een gratis en digitaal educatiepakket ontwikkeld. Het educatiepakket is bedoeld om na het voorstellingsbezoek te gebruiken. Heeft u interesse in deze voorstelling en/of het educatiepakket mail dan naar educatie@rosestories.nl en kijk op deze website bij In de klas.

De brieven van Mia is geïnspireerd op het gelijknamige en succesvolle boek van Astrid Sy.

 

Voor technische vragen over de voorstelling De brieven van Mia, neem contact op met Jeroen van der Linden info@vdlindentheatertechnicus.nl

De brieven van Mia
"4****sterren : Steeds ligt de ontroering om de hoek"
- De Volkskrant
terug naar boven