Scroll naar beneden

Over Ons

Over de uitgever: ROSE stories

ROSE stories gelooft in de kracht van verhalen. Ze laten ons voor even in andermans schoenen lopen en dromen over andere werkelijkheden. Ze helpen ons bij het vormen van onze identiteit en bepalen mede ons wereldbeeld. Als organisatie van culturele veelvraten beperken wij ons niet tot een medium. De ene keer maken we een boek, dan weer een theatervoorstelling, een film, een podcast of een talkshow. En als we echt op dreef zijn, dit allemaal tegelijk. Per verhaal bekijken we hoe dit het beste de wereld in gebracht kan worden. Het verhaal bepaalt de vorm.

Wij hebben als missie om de stemmen en gezichten waaraan we ons dagelijks spiegelen nóg diverser te maken. En de verzameling verhalen die we elkaar dagelijks vertellen nóg rijker, spannender en karakteristieker. Om zo samen het bijzondere normaal te maken en het normale bijzonder. One story at a time.

ROSE stories maakte eerder de succesvolle familievoorstelling NOUMI, ZUSJE ZEVEN, de kaskraker MELK & DADELS en de peutervoorstelling SSST! (2+).

“Dat mensen met een biculturele identiteit een verrijking voor onze samenleving zijn, blijkt onontkoombaar uit Melk & dadels. Dat theater een uitstekende manier is om dat te vertellen ook.”
- Scènes over MELK & DADELS

“Verfrissend is dat een Marokkaans-Nederlands gezin niet als probleem, maar als gegeven wordt gebracht.”
- Theaterkrant over NOUMI, ZUSJE ZEVEN

“Een sprookjesachtige vertelling”
- Theaterkrant over SSST!

Swoosh 1
De Brieven van Mia
Theatermakers

Over de theatermakers: George en Eran producties

Over de theatermakers: George en Eran producties

George & Eran Producties is een theatergezelschap waarvan de Syrische Nederlander George Elias Tobal en Joodse Hollander Eran Ben-Michaël het hart vormen en waar altijd nieuwe zelfgeschreven stukken gemaakt worden. Stukken die onontkoombare, persoonlijke en maatschappelijke verhalen vertellen vanuit een wereldwijze blik en met een universele zeggingskracht. Wij geven met onze voor- stellingen een menselijk gezicht aan grote thema’s die zich binnen en buiten de grenzen van ons kleine kikkerlandje, onze stad of buurt afspelen en proberen zo grip te krijgen op brandende en soms abstracte kwesties en gebeurtenissen.

Het gezelschap maakte eerder o.a de succesvolle voorstellingen WOESTIJNJAS- MINTJES, de GEORGE & ERAN LOSSEN WERELDVREDE OP trilogie en GEORGE & ERAN WORDEN RACISTEN.

“Magistraal slotstuk van George & Eran”
- Scènes over GEORGE EN ERAN LOSSEN WERELDVREDE OP!

“’Soepel geacteerd, puntig en raak geschreven en tjokvol wrange humor: George en Eran worden racist is actueel theater op het scherp van de snede.”
- NRC over GEORGE & ERAN WORDEN RACISTEN

“’Natuurlijk herken je corruptie, burgeroorlog, mensenhandel, Europese deals en vluchtelingendrama’s op zee, maar Tobal verstaat de kunst om zware kost - niet zelden politiek - ontroerend vrolijk te verwoorden, zonder heikele kwesties weg te poetsen.”
- De Volkskrant over WOESTIJNJASMIJNTJES

Swoosh 1
Makers lesmateriaal

Over de makers van het lesmateriaal

Astrid

Astrid Sy is historicus, onderzoeker en schrijver en sinds 2019 presentator van het tv-programma Andere Tijden. Daarnaast werkt ze als freelancer voor verschillende organisaties zoals ROSE stories en de Anne Frank Stichting en geeft ze trainingen over de hele wereld. Al van kleins af aan is Astrid gefascineerd door verhalen van vroeger. Als historicus is Astrid constant op zoek naar persoonlijke verhalen. Het liefst brengt ze die over op een jong publiek, zoals in haar werk voor de educatieve afdeling van het Anne Frank Huis of door het maken van documentaires. In 2017 kwam haar eerste jeugdboek De brieven van Mia uit. Haar tweede jeugdroman komt uit in het voorjaar van 2020. Verder houdt Astrid zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe films en educatieve projecten, die ze van een cultuur maatschappelijke basis voorziet.

Swoosh 1
Femke

Femke de Koning is altijd op zoek naar vernieuwende en creatieve manieren om geschiedenis van de stoffige plank te halen en op een inspirerende wijze naar het nu te brengen. Als (freelance) lesmateriaal ontwikkelaar, trainer en historicus ontwikkeld ze educatief materiaal voor jong en oud. Naast haar werk voor ROSE stories werkt Femke bij de Anne Frank Stichting waar ze zich bezig houdt met de ontwikkeling van educatieve producten voor jongeren en docenten over de thema’s WOII, discriminatie, antisemitisme en gelijke rechten. Haar meest recente project is het videodagboek van Anne Frank, waar ze te zien is als presentator van de bijbehorende educatieve video’s voor het onderwijs. Als dochter van een Duitse moeder en Nederlandse vader is Femke opgegroeid met verhalen over de oorlog in termen als ‘goed’ en ‘fout’. Dit heeft haar nieuwsgierigheid naar de oorlog en aanverwante thema’s als daderschap, uitsluiting en discriminatie altijd gevoed. “Deze thema’s zijn nog altijd actueel, geschiedenis en de bijbehorende verhalen van vroeger vertellen ons veel over hoe we vandaag met elkaar omgaan”.

 

Astrid en Femke hebben samen het lesmateriaal voor DE BRIEVEN VAN MIA ontwikkeld.

Swoosh 1
Terug naar boven