Scroll naar beneden
Brieven van Mia
Thema 3 - Module 1

Module 1: Wie ben ik?

Leerlingen maken een tekening van zichzelf. Daarnaast maken zij een tekening van hun klasgenoot. Ze vergelijken hun tekeningen; klopt het beeld dat zij over elkaar hebben bij het het beeld van hoe zij zichzelf zien?

Swoosh 1
Wie ben ik?
Thema 3 - Module 2

Module 2: Wie zijn wij samen?

In deze module staat het begrip diversiteit centraal. Leerlingen bekijken eerst een afbeelding om het begrip diversiteit te kunnen plaatsen en passen dit vervolgens toe op hun eigen klas. In viertallen onderzoeken ze wat hen als persoon uniek maakt en waarin ze elkaar ontmoeten; welke overeenkomsten kunnen ze vinden?

Swoosh 1
Mia en Laila samen
Thema 3 - Module 3

Module 3: Vooroordelen, stereotypen en discriminatie

In deze laatste module van Onze wereld maken leerlingen stapsgewijs kennis met de begrippen vooroordelen, stereotypen en discriminatie. Aan de hand van concrete voorbeelden leren zij de verschillen tussen deze begrippen kennen. Tot slot lezen zij citaten uit het boek van De brieven van Mia en bedenken wat dit volgens hen is: een vooroordeel, stereotype of discriminatie?

Swoosh 1

Downloads

Voor het downloaden van de werkbladen heb je een wachtwoord nodig. Dit ontvang je na je bezoek aan de voorstelling. Mocht je hier vragen over hebben neem dan contact op met educatie@rosestories.nl

Icoon van een pijl
Terug naar boven