Scroll naar beneden
Brieven van Mia
Thema 2 - Module 1

Module 1: De vlucht van Mia en Laila

Leerlingen kijken twee filmpjes waarin Mia en Laila hun vluchtverhaal vertellen. Wat zijn overeenkomsten en verschillen tussen hun verhalen? Leerlingen gaan samen in gesprek om tot antwoorden te komen.

Swoosh 1

Bij Thema 2, module 1, horen 2 filmpjes, deze kan je hier bekijken na het invoeren van het wachtwoord. Dit krijg je toegestuurd na het bezoeken van de voorstelling. Mocht je hier vragen over hebben kan je contact opnemen met educatie@rosestories.nl.

Thema 2 - Module 2

Module 2: Échte vluchtverhalen

In Échte vluchtverhalen maken leerlingen kennis met vier authentieke verhalen. Op basis van een eerste keuze (foto en citaat) leren ze één persoon beter kennen. Ze bestuderen de bijbehorende bronnen, zoeken zelf naar aanvullende informatie over de persoon en illustreren het leven van de gekozen persoon aan de hand van een poster en korte presentatie

Swoosh 1
Mia naast een kaart van de wereld
Thema 2 - Module 3

Module 3: Wat neem jij mee?

Leerlingen spelen in groepjes het kaartspel ‘wat neem jij mee’ en worden zelf voor de keuze gesteld wat zij mee zouden nemen als ze hals over kop uit hun thuisland moeten vertrekken. Samen gaan ze in gesprek over wat belangrijk voor hen is en maken zij keuzes.

Swoosh 1

Downloads

Voor het downloaden van de werkbladen heb je een wachtwoord nodig. Dit ontvang je na je bezoek aan de voorstelling. Mocht je hier vragen over hebben neem dan contact op met educatie@rosestories.nl

Icoon van een pijl
Terug naar boven